הוסף למועדפים שלח ל-WhatsApp שלח לחבר
שתף את חבריך בפייסבוק בדף זה

קשר גורדי

07-08-2013

התפישה המסורתית כלפי שוק המניות היא תפישה של Bottom-Up. בנימין גראהם, וחסידיו השונים (וורן באפט הוא המפורסם בהם), רואים את המניה כאלמנט הפיננסי העיקרי על מנת להפוך שותף בחברות שאנו "מתאהבים" בהן כלכלית.

"כל" (וזה די הרבה עבודה) מה שהמשקיע צריך לעשות הוא לנסות למצוא זמנים שבהם ערכה של המניה קטן מערכה ה"אמיתי" של מה שהיא מייצגת, וזאת בהנחה שהעתיד יהיה טוב יותר, ושהמניה תחזור לייצג נאמנה את אותו עתיד חיובי.

כך,  Value Investing, בעיקרו, אינו רואה את הסביבה הכלכלית כגורם מכריע להחלטה בקניה של מניה, זו או אחרת, אלא רק כמייצרת הזדמנויות להיכנס "למציאות" הנוצרות מעיוותים זמניים ב"שוק המשוכלל".

והנה, לפנינו שתי דוגמאות מעניינות, שונות במהותן, להשפעות סביבתיות, אשר יכולות להפוך את הקערה הנבואית של מחזיקי תורת ה-Value Investing על פיה. דוגמא ראשונה ניתן למצוא בהודו.

המטבע המקומי, הרופי, איבד 10.8% מערכו לעומת הדולר האמריקאי מתחילת השנה. זה כמובן מעיק מאוד על רוב האזרחים, ומאיים על יצירת בעיות חברתיות בתת-היבשת ההודית. שינוי קיצוני במטבע מייצר עוד תופעת לוואי, והיא בריחה איטית, אך מתמשכת, של משקיעים משוק המניות ההודי.

נכון, השוק העיקרי שם, Sensex, איבד רק 3.6% מתחילת השנה אבל תשוו זאת לרווח של כ-19% ב S&P500 האמריקאי, ותבינו למה לא כל כך נעים להיות משקיע שם. סה"כ, הבדל בין מינוס 14.4% (הכולל שחיקה מטבעית), ופלוס 19% נראה די קשה בתיק ההשקעות.

וכך, מדברים עכשיו שם על "איזור סכנה ממשית" לשוק במידה, ולא ייעשה משהו לחיזוק הרופי בקרוב. הבעיה היא שהמעשה הטריוויאלי של העלאת ריבית לא ממש מתאים לכלכלה הנחלשת של הודו, כמו בכל המדינות המתפתחות.

הדוגמא השנייה נלקחת מן השוק שלנו. אצלנו המטבע דווקא חזק, ויש האומרים חזק מדיי. אבל השוק העיקרי שלנו מדשדש למוות, המחזורים נמוכים, וההנהלה של הבורסה המקומית בורחת.

ציינתי בשורות אלו את דעתי על הסיבות לכך, אבל העניין שאני רוצה להדגיש היום הוא ששווי ניירות ערך באווירה כה קשה יכול להישאר "מעוות" די הרבה זמן. הקשר הגורדי בין המקרו, הרגולציה, השפעות המטבע, בעיות גיאו-פוליטיות, ומה שקורה בבורסות בכלל, ובניירות ספציפיים בפרט, חייב לייצר אצל קובעי "יעדי המחיר" קצת יותר זהירות כלפי יכולת הנבואה שלהם.

נראה לי שלקיחה בחשבון של מה שקורה בפועל, מגמתית, בניירות שאנו "מאוהבים" בהם פונדמנטלית, הרבה יותר מועילה. השילוב בין תזמון המבוסס על אותה מגמה בפועל, והעניין העקרוני שלנו בנכס הוא, שילוב מנצח יותר, מאשר קביעת יעדים תיאורטיים, אשר גורמים מחוץ ליכולת ההשפעה של החברה יימנעו ממנה מלהגיע אליהם.

משה שלום
 
ראש מחלקת המחקר של FXCM ישראל

מבצע

 

אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא, וכן אין לראות בו כהמלצה לקנות ו/או למכור את ני"ע המוזכרים בו ו/או ני"ע אחרים. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד, ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. הכותב עשוי לקנות, למכור, לייעץ או להחזיק, עבורו או עבור אחרים בניירות הערך המוזכרים בכתבה.

 

תגיות: משה שלום, FXCM

הנני מסכים לקבל פרסומים וסקירות לפי חוק התקשורת >>

צור קשר

מלאו פרטיכם ונציגינו ישוב אליכם בהקדם. צור קשר – 072-3340726

הנני מסכים לקבל פרסומים וסקירות לפי חוק התקשורת >>
סוחר בוול סטריט ? משלם יותר מסנט למניה ? בוא לגלות את המבצעים החמים שלנו

הרשמה לניוזלטר

חדש באתר

 

כל הזכויות שמורות © 2010 לחברת בסט-טריידר Best Trader  | כתובת לדואר: ת.ד 5864 הרצליה | 072-3340747 | מפת אתרתנאי שימוש | אזהרה |  תקנון דיוור | החלפת קישורים

Best Trader בגוגל +

הנני מאשר ומסכים כי הפרטים הנ"ל ישמשו את חברת Best Trader לצורך שליחת ו/או העברת מידע בדואר אלקטרוני על קורסים, אירועים ופעילויות שמתקיימות על ידי חברת Best Trader, וכי בכל עת אוכל לבטל את הסכמתי זו ע"י שליחת הודעה.